Tabla interactivă Samsung Flip WMB 65” reimaginează digitalizarea educației

08 Mai 2024 Timp de citire: 8 minute

Dacă generația Z a trăit impactul apariției internetului, mult mai noua Generație Alpha (cei născuți între 2010-2024), s-a format într-o lume digitalizată.  În 2024, aproape 2 din 3 copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani au acces la un smartphone. Viețile lor au fost definite de accesul timpuriu la ecrane și la internet. În lumea metaversului, a datelor și a rețelelor de socializare, câteva dintre joburile pe care le vor avea la maturitate vor suna astfel: cybersecurity specialist, UX manager, blockchain developer, data designer sau virtual reality engineer. Nevoile Gen Alpha includ tehnologia, iar școlile trebuie să îi întâmpine cu mijloace de predare care îi vor pregăti pentru viitorul lor digital. Soluțiile există, tabla interactivă Samsung vine în ajutorul profesorilor și al instituțiilor de învățământ.

Generația Alpha are nevoie de digitalizarea educației

Tehnologiile digitale sunt preferate de elevii și de studenții Gen Z și Alpha, mai ales în procesele de învățare în care e nevoie de repetiție și exersare. Mulți dintre acești copii au cunoștințe digitale unice și datorită experienței lor școlare din timpul pandemiei de Covid-19. Digitalizarea a fost o adevărată salvare pentru educația globală în acel moment, permițând accesul la resurse și materiale de învățare de la distanță. Guvernul și societatea s-au implicat în furnizarea de dispozitive copiilor din medii defavorizate, lucru care a permis eliminarea barierelor geografice și socio-economice. Noile generații au însă nevoie ca acest trend să continue.

Tehnologiile digitale le permit profesorilor să personalizeze experiența de învățare și să se adapteze mai repede la nivelul și ritmul fiecăruia. Dispozitivele de tipul display-urilor interactive reduc timpul de învățare, dar și pe cel de pregătire a lecțiilor, de aceea profesorii se pot dedica mai mult interacțiunii propriu-zise cu elevii.

Ei pot folosi și diversitatea de materiale educaționale deja existente sub formă multimedia, de cărți electronice, cursuri online interactive sau videoclipuri educaționale. Folosirea dispozitivelor digitale, așa cum este și tabla interactivă Samsung, îi pregătește pe elevi pentru cerințele unei piețe a muncii flexibile, unde capacitatea de colaborare prin mijloace digitale este de mult o abilitate de bază.

Învățare activă și colaborativă cu tabla interactivă Samsung Flip Pro WMB 65″

Tabla interactivă Samsung Flip Pro WMB 65″ transformă învățarea într-o experiență activă, nu doar interactivă, ci și colaborativă. Sistemul tactil multiplu (multi-touch) permite unui număr de 20 de elevi să realizeze sarcini complexe pe ecran, împreună. Acest lucru încurajează creativitatea, interacțiunea, activități de brainstorming, prezentare, analizarea textelor sau a imaginilor și înțelegerea rapidă a informațiilor complexe.

Ecranele interactive aduc la viață subiectele științifice, elevii pot face chiar și experimente și ecuații pe ecran, în echipă. Un studiu din 2023 arată că 73% dintre școli consideră că ecranele interactive sunt esențiale pentru dezvoltarea comuncării între elevi, dar și între elevi și profesori. Dascălii pot folosi display-ul inclusiv pentru a oferi feedback în timp real, la clasă, dar și pentru metode de predare out of the box, precum jocurile educaționale sau simulările.

Samsung Flip Pro WMB 65″, soluția ideală pentru sălile de clasă digitalizate  

Tehnologia Flip Pro pune la dispoziția profesorilor și elevilor cea mai bună latență (26 ms) de pe piață, cu 2.048 de puncte de presiune încorporate direct în afișaj. Modurile creion și pensulă fac posibile scrierea și desenarea rapidă, dar și ștergerea/corectarea printr-o simplă mișcare a degetului.

Tabla interactivă Samsung Flip Pro permite conectarea prin USB, USB Type-C, HDMI, DP, LAN Port și Wireless mirroring, garantând că orice tip de dispozitiv poate fi conectat pentru accesarea conținutului.

Avantaje pentru elevi și profesori:

Samsung Flip Pro WMB 65″ poate fi integrată cu AirPlay 2, pentru a spori vizibilitatea și transmiterea de informație – elevii pot distribui rapid conținut pe table Flip Pro, pentru o colaborare productivă.

În sălile de clasă digitalizate, funcția SmartView+ face posibilă conectarea simultană, fără cablu, a 50 de dispozitive la tabla interactivă. Vizualizarea multi-screen permite afișarea simultană a până la șase ecrane ale utilizatorilor, ceea ce tranformă tabla interactivă Samsung Flip Pro WMB 65″ într-o soluție potrivită atât pentru predare, cât și pentru prezentări sau ședințe.

Tabla interactivă Samsung Flip Pro este disponibilă în stoc.

Pentru mai multe informații despre tabla interactivă Samsung Flip Proluați legătura cu un specialist NOD.